God dag!

Är just nu på jobbet i vanlig ordning, känns som om man bara är på jobbet och knappt hemma alls i veckorna.. men det är väll så att jobba heltid och ha en bit resväg till jobbet.
 
Slutar vid klockan 18 idag och då ska jag hem direkt och även hämta ut 2st paket som kommit. Sen blir de att betala resten av fakturorna, inte förfallodag ännu men lika bra att få de fixat.. Jag blir påmind hela dagarna på jobbet då jag jobbar på faktura avdelningen.
 

♥ Mina ögon

Ska alldeles strax kolla på en film men tänkte först skriva ett inlägg om min ögonsjukdom som jag lovat tidigare. Jag har en ögonsjukdom som heter Keratoconus och det är en förändring på hornhinnan. Det här är inget brytningsfel som man kan operera bort/ lasra utan det här är något som jag måste leva med hela livet och går inte att operera bort. Det är inte så många som har den här sällsynta sjukdomen så finns inte så mycket forskning, hoppas naturligtvis att forskarna gör vad de kan.
 
♥ Hur tycker du att det är att ha en ögonsjukdom, andra vissa sjukdomar brukar man kunna se men just i ögonen är det omöjligt?
Svar: Klart att det  var jobbigt till en början då jag inte känner igen människor (Om de inte står precis framför mig naturligtvis) men de flesta jag känner vet om detta och de är super snälla och har verkligen överseende med de och förstår om jag kanske inte alltid skriker "hej" när de ser nig på stan utan de får dem i sin tur göra och komma fram till mig för annars ser jag inte vem det är. Klart att det är jobbigt annars, förut kunde jag inte ens se skyltningen på stationer precis efter min operation och om de inte sa nånting i högtalarna vart vi var fick jag fråga någon annan.. Så man klarar sig alltid även om det var jobbigt till en början.
 
♥ Hur ofta besöker du läkaren för dina ögon?
Svar: Går på undersökningar en gång i halvåret ungefär hos min läkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala som är specialister på min ögonsjukdom. Sedan går jag även hos en special optiker i Uppsala en gång i halvåret för att kontrollera mina linser.
 
♥ Är det inte jobbigt att jobba framför en dator när du har så dålig syn?
Svar: Jo, ibland är det jobbigt men för det mesta går det helt okej men får dock väldigt ont i huvudet de sista timmarna innan jag slutar jobba.
 
♥ Är det många som har den ögonsjukdomen som du har?
Svar: Har fått veta att det är ungefär 50 - 100 per 100 000 invånare, så inte så vanlig.
 
♥ Hur länge har du haft din ögonsjukdom?
Svar: Jag föddes med den men det är i tonåren som den börjar utvecklas och har nu vetat om det ungefär lite mer än 1 år.
 
♥ När fick du veta?
Svar: Skulle kontrollera synen för ett par nya glasögon julen 2010 och på den vägen är det. Fick remiss till sjukhuset som konstaterade att jag hade det, fick träffa olika specialist läkare för att göra undersökningar.

♥ Kvällens Outfit

Förlåt men försökte ta något bra kort i farten här nu ikväll på hur färgen ser ut på min "skjorta" jag har på mig ikväll men det gick inte riktigt.. Blir inte direkt samma nyans, för den lyser på något vis kan man säga.. Men förlåt, men lägger upp den iaf. inte världens bästa kort men en av dem bästa kan jag lugnt säga!
 
Ska snart träffa grabbarna och det ska bli så himla roligt, vi ska hem till Dick ikväll och umgås hos han  
 
Tänk att den lyser lite extra, kommer synas ikväll 

♥ Dags för mello!

Nu är det melodifestivalen och ett glas vitt som gäller och har ingen favorit ännu för ikväll, 
hoppas det kommer någon bra låt snart!
 
Har fått många frågor angående min ögonsjukdom och tänkte skriva ett inlägg imorgon om den och förklara lite mer vad det är för något, vad den heter och om min operation jag gjort osv. 
 
Hoppas ni allesammans därute får en underbar kväll oavsett vad ni ska göra 

♥ Choklad cupcakes

I dag blev det bakning här hemma hos mig och min lillebror älskar att baka så han blev super lycklig 
 
Gud så gott det var med cupcakes och en hel del kaffe till det, aldrig fel en lördag som denna. Men man kan inte gotta sig varje dag så jag håller mig enbart till lördagar.

♥ Hemkommen

Min lillebror Charlie har legat nu på sjukhus ungefär en vecka men nu har han äntligen kommit hem igen ♥ Han har gjort en lambå-operation, ganska omfattande men han mår relativt bra trots allt men såklart har han ont lite då och då men han får smärtstillande.
 
Min syster och hennes pojkvän är just nu på besök och även deras hund Zeena är här som dessutom blir 1 år i dag, stort grattis till henne.
 
Stort grattis världens bästa hund "Zeena" 

The Vampire Diaries

I kväll ska jag bara ta det lugnt hemma tänkte jag och se på Melodifestivalen och sedan efter ta och titta på tv-serien The Vampire Diaries, har ni sätt det någon gång? Jag är helt sjukt besatt i det och det är verkligen hur spännande som helst! Man längtar efter varje avsnitt som kommer..
 
Det finns en blogg som handlar om just Vampire Diaries och allt som hör till, lite funderingar och åsiker om avsnitten dyker också upp så man får diskutera det. Bloggen hittar du HÄR
 
 
 

♥ New in

Har fyllt på garderoben ytterligare med 2st favoriter.. Har en svart genomskinlig skjorta sedan tidigare och jag bara älskar att ha den på mig, så nu har jag köpt 2st till fast de är lite längre i "bak" men tycker det var fint.
Köpte både en svart och sedan en som ser ut som lite rosa-persiko, jätte fina och de ska användas flitigt 
 
 
Kostar 199kr och finns HÄR

Jeansjackan, Ett måste!

Om det är något jag aldrig får nog så är det jackor, från varma till vår och sommar jackor.. Har säkert över 50st redan hemma men får aldrig nog och köper hela tiden fler och fler jackor!
 
En jeansjacka är aldrig fel enligt mig och jag har 2st redan men denna från HM ska bli min nu i vår.

♥ True match

Har köpt en ny foundation och som alltid så blev det True Match, använt den nu i många år och tycker den är super bra. Brukar blanda 2 olika foundations så jag får den perfekta färgen i huden, den kostar enbart 169kr på Kicks.
 
Källa: Kicks

Ute med Charlie

Är barnvakt i dag åt min ursöta lillebror, vi är just nu ute en sänv och leker i snön. Gud så roligt han tycker att de är men vi ska snart hem och göra ordning lite lunch tänkte jag..
 

Lovebylia @ Instagram

Lovebylia @ Instagram
 

Poncho - Hemklickad

I somras köpte jag mig en stickad poncho och hade den enbart knappt en vecka innan den blev snodd, förstår inte varför man tar en poncho? Kan man inte köpa en egen.. Har letat efter en liknande ända sedan dess och den har alltid varit slut när jag ska köpa men nu har jag äntligen hittat den igen, klickat hem den såklart. 
 
Går att köpa HÄR

Tack <3

Detta fina armband fick jag i morse, tack så mycket 
 

♥ Happy Valentines Day

Hoppas ni alla får en underbar Alla hjärtans dag med era nära och kära ♥ 
 
 
Alla hjärtansdag bakning

Varma tofflor

Mina absoluta favoriter just nu är dessa underbara tofflor, de är super varma och jätte härliga att använda när det är lite rått hemma och man bara vill mysa ner sig i soffan med en choklad/kaffe framför en film medans det är snökaos ute.. Mycket bra köp och enbart 179kr är prislappen!
 

Mot syster

Min syster ringde tidigare i dag och vi bestämde att jag skulle komma till henne och ha lite "syskon-mys" medans hennes pojkvän skulle iväg till en kompis. När min lillebror fick veta det så ville han följa med, så vi är på väg nu..
 
Lillebror fick åka pulka 

Middagstips #1

Dagens middagstips är nachotallrik, mums vad gott!
 

Time for work

God morgon! Var lite segt att komma upp i morse och snoozade som vanligt men efter 2 påminnelser tog jag mig upp till slut. Det känns faktiskt skönt att veckan med jobb drar igång, saknar alltid jobbet på helgen och nu är jag ivrig att komma igång igen. 
 
Ska springa iväg till tåget alldeles strax men hoppas ni allesammans får en super underbar dag oavsett om ni är på jobbet, skolan eller hemma 
 

Mellomys med Elise

Är fortfarande hemma hos Elise och vi åt en supergod taco till middag, riktigt gott! Vi har nu bunkrat upp framför tvn och inväntar att Melodifestivalen ska dra igång för i år. Låt det börja!
 
I kväll ska vi nog bara mysa framför tvn och lägga oss tidigt.
 

Fredag & Helg

Är just nu hemma hos min vän Elise och vi har ätit en god middag och dricker lite vin och snackar lite skit.. Hon är just nu ute med sina hunder på en liten promenad så tänkte skriva några rader. Vi har pratat om att dra ut i stan ikväll men vi får se vad som händer, kan lika gärna vara kvar hemma hos henne hela kvällen.. Får se vad vi bestämme oss för, ska i varje fall sova här i natt.
 
 

Info om mig

Jag är vilken vanlig människa som helst på utsidan men det är såhär att jag har en ögonsjuk som inte syns utan det är något som enbart jag vet (Såklart mina nära och kära också såklart!) men det jag menar är att det inte syns utåt, det är inget synligt. Det gör att det blir lite problematiskt i vissa sammanhang, kommer skriva mer om det senare i bloggen hur det är att leva med denna ögonsjukdom som jag har och som jag aldrig kommer att kunna operera bort eller så utan måste lära mig att leva med.
 
Men vem är Linnea? Jag är en glad och positiv tjej (för det mesta) men som alla andra har jag också mina dagar då allt är pest och pina men om man inte hade de dagarna hur skulle de då vara? Är född i oxens stjärntecken och jag är väldigt envis, så det kanske stämmer det där med stjärntecken? (Fast jag inte tror på det)
 
Har min mamma, syster och lillebror nära mig men min pappa bor flera mil i från mig, så han träffar jag inte mycket och ringer inte ens till han och inte han till mig, pratar kanske en gång per 3 månader. Det måste jag ändra på!
 
Jag arbetar heltid på ett kontor och har gjort det nu i snart 2 år på samma arbete. Har ingen klar högskoleutbildning men om man vill så går det att få jobb ändå. Jag sökte säkert 140 st jobb efter studenten och hade småjobb, några dar där och här och till slut så sa det "pang" och jag var fastanställd och jobbade heltid, perfekt! Sluta aldrig tro på dig själv! Även om jag vet att det är jätte svårt att alltid få svaret "nej".
 

Kontakta mig

Om du vill kontakta mig gör du det enklast genom att skicka e-post till [email protected]
eller skriver en kommentar här..
 

Välkommen till min nya blogg!

Första inlägget..